Prefektët ndër vite

Prefekti i parë i Vlorës i emëruar nga Ismail Qemali ka qenë Refo Çapari nga Çamëria. Nuk mundi të vinte në Vlorë të merrte detyrën sepse Vlora ishte e bllokuar nga grekët. 

Në pamundësi të ardhjes së tij, Ismail Qemali emëroi si prefekt Ahmet Durmishin, lindur në Karbunarë të Vlorës. 

Në gusht të vitit 1913, prefekt do të emërohet Fehim Leskovikut dhe Ahmet Durmishi, do të mbetet në detyrën e zëvendës prefektit. 

Koloneli hollandez, Thomson i cili kishte ardhur në Vlorë në 10 tetor 1913 në përbërje të KNK, pas dorëheqjes së Ismail Qemalit, do të kryente detyrën e kryegurvenatorit të prefekturave të Jugut, në të cilin përfshihej edhe Vlora.

Rauf Fico ka qenë prefekt i Vlorës nga 1 shkurt 1914 deri në 31 mars 1914. 

Nexhip Basha nga Peja, në maj të vitit 1914, në mbretërinë e Princ Vidit, u emërua prefekt në Vlorë. 

Osman Haxhiu në janar 1914, emërohet sekretar prefekture, më pas zëvendësprefekt dhe prefekt, detyrë të cilën e mbajti deri në gusht 1917. Zëvendës prefekt ka qenë Ali Asllani. 

Seit Qemali u emërua nga italianët prefekt i Vlorës, duke zëvendësuar Osman Haxhiun. Ai qëndroi në këtë detyrë deri në 3 shtator 1912 kur luftërat hynë në Vlorën e çliruar. 

Qazim Kokoshi lindi në Vlorë, në vitin 1882. Në shkurt të vitit 1914, u emërua kryesekretar i prefekturës së Vlorës. Në 15 qershor 1920 u emërua prefekt në Drashovicë duke qëndruar në këtë detyrë deri në fillimin e vitit 1921, kur dhe u zgjodh kryetar i bashkisë. 

Qazim Koculi, lindi më 14 prill 1883. Në fillim të vitit 1921 u emërua prefekt i Vlorës ku sekretar ishte Gani Iliazi. 

Bajram Fevziu, në vitin 1922 është caktuar nga Ahmet Zogu prefekt i Vlorës, ku zëvendës prefekt ka qenë Hasan Dosti. 

Zenel Prodani, nga 22 dhjetor 1928 deri në 25 gusht 1930 kryen detyrën e prefektit të Vlorës, pasi kishte qenë më parë gjatë vitit 1922 zëvendës prefekt në këtë qark.Më 26 prill 1939 emërohet përsëri zëvendës prefekt i Vlorës, për tu larguar prej këtej me detyrën e prefektit të Tiranës deri në vitin 1941. 

Faik Bregu, nga 11 gushti deri në 11 tetor 1923 ishte me detyrën e zëvendës prefektit në Vlorë.Në këtë kohë, nënprefekt në Himarë ishte Dhimitër Qypi. 

Halim Jakova, në 18 janar 1924 u emërua Prefekt i Vlorës duke qenë në këtë detyrë deri pas dështimin e kryengritjes së Qershorit 1924, me rikthimin e Zogut në Tiranë. 

Niman Ferrizi – prefekt i vlorës në periudhën 1 korrik 1924 deri në 30 dhjetor 1924. 

Qazim Bodinaku ka qenë tre herë prefekt i Vlorës. u emërua prefekt në shtator 1922 deri në nëntor 1922. Për herë të dytë më 17 maj 1925 deri më 24 shkurt 1926, për t’u rikthyer përsëri si prefekt në Vlorë më mëras të vitit 1927 deri në tetor të vitit 1928. 

Dulejman Çela ka kryer detyrën e prefektit nga janari 1926 deri në maj 1926. Në maj të vitit 1926 u zëvendësua nga prefekti Rustem Ymer Dibra. Dulejman Çala është dëshmor i parë i luftës nacional clirimtare në Mat. 

Rustem Ymeri, në maj të vitit 1926 u emërua prefekt i vlorës, detyrë të cilën e kreu deri në fund të vitit 1926. 

Vasil Kalluci, do të emërohet prefekt i vlorës për periudhën nga fundi i vitit 1926 deri në prill të vitit 1927. 

Ismet Kryeziu më 1928 deri më 1930 ka kryer detyrën e prefektit në Vlorë. 

Abedin Nepravishta ka kryer detyrën e prefektit nga viti 1931 deri në shtator 1933. 

Siri Leskoviku zëvendëson në detyrën e prefektit Abedin Nerpravishtën deri në nëntor 1933. 

Sadik Matra emërohet prefekt nga nëntori i vitit 1933 deri në fund të vitit 1936. 

Abdurrahman Hoxha u emërua prefekt i Vlorës në muajin janar të vitit 1937 deri në 1939, kur vlora u pushtua nga Italia fashiste. 

Faik Quku, emëruar prefekt në maj të vitit 1939 detyrë që e kreu deri në muajin gusht të vitit 1941. 

Tafil Boletini ka kryer detyrën e prefektit vetëm për një peridhë tre mujorë, gusht – shtatot – tetor 1941. 

Lele Koçi e ka kryer detyrën e prefektit të Vlorës nga janari i vitit 1942 deri në janar 1943. 

Vehip Runa ka kryer detyrën e prefektit gjatë vitit 1942. 

Ahmet Myftari është emëruar prefekt i vlorës në janar të vitit 1943 deri në tetoir 1943.

Vizhdan Risilia ka kryer detyrën e prefektit nga tetori i vitit 1943 deri në nëntor të vitit 1944. 

Bahri Shanaj – prefekti i parë në Shqipërinë postkomuniste. U emërua në këtë detyrë në korrik të vitit 1994 deri në janar të vitit 1997. 

Afrim Haçi ka qenë prefekt i Vlorë nga janari i vitit 1997 deri në maj të vitit 1997. 

Tare Hamo ka kryer detyrën e prefektit pas trazirave të marsit 1997, nga gushti i vitit 1997 deri në dhjetor 2001. 

Fatos Hamiti është emëruar prefekt në dhjetor të vitit 2001 deri në maj të vitit 2002. 

Shpëtim Gjika është emëruar prefekt në maj të vitit 2002 deri në shtator të vitit 2003.

Bashkia Habilaj është emëruar prefekt në 1 tetor 2003 deri në shtator 2004. 

Artan Nelaj e ka kryer detyrën e prefektit nga tetori i vitit 2004 deri në tetorin e vitit 2005.

 Kreshnik Alimerko ka qenë prefekt i Vlorës nga tetori i vitit 2005 deri në shkurt të vitit 2007. 

Dorotea Konomi është e para femër në historinë e prefektëve të vlorës, duke e kryer këtë detyrë nga marsi i vitit 2007 deri në tetor 2007. 

Xhevahir Rexhepi është emëruar në detyrën e prefektit të vlorës më nëntor të vitit 2007 duke e kryer këtë detyrë derisa sa vdiq aksidentalisht më 20 qershor 2008. 

Akil Danushi ka kryer detyrën e prefektit nga 21 qershor i vitit 2008 deri në gusht të vitit 2008.

Hasan Halili ka kryer detyrën e prefektit nga shtatori i vitit 2008 deri në tetor 2010. 

Eduard Velçani është emëruar prefekt i vlorës në nëntor të vitit 2010 deri në tetor 2013. 

Besnik Dervishi ka kryer detyrën e prefektit të Vlorës nga tetori i vitit 2013 deri në prill të vitit 2014 

Etjona Hoxha është emëruar në detyrën e prefektit të Vlorës në prill të vitit 2014 deri në tetor të vitit 2017.

Flamur Mamaj  është emëruar në Nëntor të vitit 2017 dhe është Prefekti I Qarkut Vlorë